banner
Dünya Dilleri Atlası

Dünya Dilleri Atlası

Dünyada 6000’den fazla dil birarada yaşıyor. Nerelerde, ne zamandan beri, kimler tarafından konuşuluyorlar? Aralarında kurdukları ilişkiler neler?

Dünya Dilleri Atlası bu sorulara açık ve yeterli cevaplar vermeyi amaçlıyor. Yalnızca coğrafi, tarihsel, demografik dağılımlarını değil, aynı zamanda bu olguların jeopolitik oyunlar içindeki gelişim ve gerilemelerini de ele alıyor.

Kitabın amacı okura resimli bir sunumla dillerin çeşitliliği ve dillerin durumlarının farklılıkları konularında, çarpıcı görsel bir izlenim edinmesini sağlayacak genel bir özet vermek; dünyanın farklı bölgelerini gezermişçesine dünya ölçeğinde ortaya atılan temel soruların üstünden geçmektir.

Kitapta dillerin akrabalığı, ailelere dağılımı, bu dillerin tarihsel ve tarih öncesi konumları; devletler, nüfuslar ve bireyler ölçeğinde dillerin kullanımı; dünyadaki başlıca bölgelerde dillerin dağılımı ve çokdilli ülkelerde dil alanlarının yayılımı gibi konular ele alınıyor. Atlas ayrıca, farklı dil kullanımlarının insanoğlunun geleceği için ne kadar vazgeçilmez olduğunu da gösteriyor.

Liste Fiyatı: 15,28
Yayın Tarihi: 01.11.2007
ISBN: 9789756690840
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 80
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 17 x 24.5 cm

Bu üründen 83 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dunya-dilleri-atlasi/100950.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3161/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner