banner
Uzun Kuyruk

Uzun Kuyruk

İnternet ve onun tüketicilere sunduğu neredeyse sınırsız tercih olanakları dünyamızı dönüştürüyor. Geleceğin pazarlarını bundan yarar sağlamasını bilenler fethedecek. Uzun Kuyruk böyle bir bolluk ekonomisini ele alan bir kitaptır ve tamamen yeni bir iş modeli sunmaktadır. sınırsız tercih olanakları tüketicilerin istek ve eğilimleri hakkında birçok yeni olguyu açığa çıkardıkça, bu yeni iş modelinin muazzam gücü giderek daha belirginleşmektedir. Amazon.com kitap sektörünü, iTunes ve Rhapsody müzik sektörünü köklü bir dönüşüme uğrattılar. Bu dönüşüm şimdi bütün sektörleri etkisi altına alıyor.

Ünlü Wired dergisinin genel yayın yönetmeni Chris Anderson büyük ilgi gören bu kitabında küçük satıcıların ve az ilgi gören ürünlerin birleşik değerinin en çok satan ürünlerin cirosunu nasıl aştığını çarpıcı örneklerle gözler önüne seriyor. Bu olguyu tarif edebilmek için geliştirdiği "Uzun Kuyruk" terimi daha şimdiden iş literatüründe yer etmiş bulunuyor.

"Çok satan ürünler hâlâ var olmakla birlikte, artık eskiden olduğu kadar büyük bir ekonomik kuvveti temsil etmiyorlar" diye yazıyor. "Pazar şimdi binlerce küçük parçaya bölünüyor ve tüketiciler de bu muazzam tercih olanaklarına göre dağılıyorlar."

Yazar Uzun Kuyruk'ta bu gelişmenin yeni üreticiler için geliştirdiği fırsatları gösteriyor. İtibar ekonomisi, stokların sonu, Wal-Mart etkisi, eş üretimin gücü, paralel kültürün yükselişi gibi kavramları tartışıyor. Uzun kuyruğun oyuncak sektöründen reklamcılığa, internet ticaretinden ev aletleri satışına kadar çok çeşitli sektörlerde nasıl işlediğini gösteriyor.

Liste Fiyatı: 21,30
Çevirmen: Saadet Özkal
Yayın Tarihi: 07.02.2008
ISBN: 9789944186537
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 248
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 16.5 x 23.5 cm

Bu üründen 58 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/uzun-kuyruk/104953.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:71125/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner