banner
Tasavvuf Sözlüğü & (Istılahat-ı İnsan-ı Kamil)

Tasavvuf Sözlüğü (Istılahat-ı İnsan-ı Kamil)

Elinizdeki eser, 18. Yüzyıl Osmanlı müelliflerinden Seyyid Mustafa Râsim Efendi’nin kırk dört senelik emeğinin ürünü olan, ansiklopedi niteliğinde bir tasavvuf sözlüğüdür. Müellif eseri yazış sebebi olarak, "Ehlullâhın eserlerinde gizlenmiş olan hakikat, incelik ve ilâhî sırları ortaya koymak" tır derken, eserde yer alan her bir ıstılâhın yorumunda nice uhrevî defineler ve manevî hazineler olduğunu beyan eder.
Tek yazma nüshası Ankara Millî Kütüphanesi’nde bulunan ve Osmanlıca aslı 1256 varaktan oluşan bu nadide eser, tasavvufla birlikte dînî, ahlâkî, fıkhî, tarihî ve edebî konulara da farklı yorumlar getirmesiyle ayrı bir yere ve değere sahiptir.
Aslına sadık kalınarak Dr. İhsan Kara tarafından doktora tezi olarak günümüz Türkçesine kazandırılan bu lugatin, tasavvufa ilgi duyan ve aşina olan herkes için kaynak niteliğinde olacağına ve önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.

Liste Fiyatı: 90,00
Yayın Tarihi: 02.02.2008
ISBN: 9789755744766
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 1286
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 151 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tasavvuf-sozlugu-istilahati-insani-kamil/105100.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:71142/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner