banner
Osmanlı'nın Gözyaşları

Osmanlı'nın Gözyaşları

Salih Gülen’in kaleme aldığı Osmanlı’nın Gözyaşları tarihî gerçekleri hikâye güzelliğiyle sunarken okuyucuyu geniş bir coğrafyada hüzün yolculuğuna çıkarıyor. Eser, Osmanlı’nın kuruluş yıllarından çöküş dönemine kadarki zaman diliminde bu medeniyeti ayakta tutan değerleri ve bu değerleri yaşatmak için canlarını veren insanların hikâyelerini zihnimizde canlandırıyor. Anlatılan hadiseler, tarihî gerçeklere dayandığı için bir taraftan okuyucuyu bilgilendirirken bir taraftan da tarih sevgimizi besliyor. Kitapta yer alan on bir metin, farklı zaman dilimlerinde padişahından üst rütbeli komutanlara onlardan erine kadar bir medeniyeti besleyen değerlere dikkat çekerken bu değerlerin nasıl korunduğunun örneklerini hüzün tablolarıyla yansıtıyor.

Eser, okuyucuyu bir taraftan Osman Gazi zamanındaki Savcı Bey’le tanıştırırken aynı zamanda 1917’ye ve 1982’ye getirip hüzün yapraklarında ulu çınarın destansı hikâyesini anlatıyor. Sultan Reşat’ın peygamber sevgisinden aynı ruhla Kudüs’te 1982’ye kadar nöbet tutan askerimizin hikâyesinde 'Osmanlının Gözyaşları'nı gözlerimizde hissediyor, adeta aynı duyguları yaşıyoruz. Hamasî bir tarzdan uzak, gerçekçi bir bakış açısıyla kaleme alınan Osmanlı’nın Gözyaşları bu yönüyle hem edebî hem de bilimsel bir eser niteliği taşıyor. Her yaşa hitap eden eser, özellikle gençlerimizin tarihimizle tanışmaları için güzel bir fırsat.



Liste Fiyatı: 6,02
Yayın Tarihi: 01.01.2008
ISBN: 9789944599382
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 127
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 22.7 cm

Bu üründen 247 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanlinin-gozyaslari/105157.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:133455/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner