banner
Ayet ve Hadislerin Işığında İnsan ve Ahlak

Ayet ve Hadislerin Işığında İnsan ve Ahlak

İnsan ve toplum hayatı için ahlâk kurallarının önemini daha iyi anlaşılır kılabilmek için görgü kuralları ile aralarında bir karşılaştırma yapmakta fayda vardır. Görgü kuralları toplum hayatını inşâ eden değil sadece düzenleyen kurallardır. Bu kurallar olmadan da toplum hayatının oluşumu ve devamı mümkündür. Meselâ insanlar toplumda geçerli olan yemek yeme kurallarına uymadan da karınlarını doyurabilirler. Oysa toplum hayatını inşâ ederek oluşumunu mümkün kılan ahlâk kuralları tıpkı satranç kuralları gibidir. Satranç kurallarına uyulmaksızın “satranç” adı verilen oyunu oynamak mümkün olmadığı gibi, ahlâk kurallarına uyulmaksızın da toplum hayatının oluşumu ve devamı mümkün olmaz.
Ahlâk kuralları, maddî ve manevî yaptırım gücü olmayan, sadece talep eden kurallardır. Hukuk ve din, ahlâkın ihtiyaç duyduğu bu maddî ve manevî yaptırım güçlerini temin ederler. Dolayısıyla aralarında büyük ölçüde müşterek olan noktalar vardır.

Liste Fiyatı: 50,00
Yayın Tarihi: 01.01.2010
ISBN: 9789753891806
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 146
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt

Bu üründen 92 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ayet-ve-hadislerin-isiginda-insan-ve-ahlak/9149.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:260134/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner