banner
Abdest Ezan Namaz Duaları ve Manaları

Abdest Ezan Namaz Duaları ve Manaları

Bu kitapta namazla ilgili duâlar ve bunların manaları verilmeye çalışılmıştır.
Namaz sözkonusu olunca onun şartlarından olan abdestle, sünnetlerinden olan ezanı da eklemek suretiyle her üçünün bir bütün halinde sunulmasının daha faydalı olacağı düşünülmüş; böylece bu kitapta abdest ve ezanla ilgili duâlara ve bunların manalarına da yer verilmiştir.
"Duâ" geniş manasıyla “ibadet” demektir; dar manada ise "dilek, istek" demektir. Namazda, dilek ve istek ihtiva eden duâ cümleleri yanında, zikir ve ibadet yönü ağırlık taşıyan duâ cümleleri de vardır.
Bu itibarla, meselâ tekbir gibi, tesbih gibi, dilekten ziyade zikir yönü ağırlık taşıyan cümleler de geniş manadaki duâ kapsamı içinde düşünülmek suretiyle, “kırâat” farzını yerine getirmek için okunan sûre ve âyetlerin dışında, namazda neler okunuyorsa bunların hepsine kitapta yer verilmeye çalışılmış; bundan da namazda, manası bilinmeden ezbere söylenmiş cümle kalmaması gayesi güdülmüştür.
Duâları Arapça aslından okuyacak durumda olmayanlar dikkate alınarak, bunların Türkçe harflerle okunuşları da yazılmıştır.

Liste Fiyatı: 65,00
Yayın Tarihi: 01.04.2013
ISBN: 9786257069830
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 72
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt

Bu üründen 36 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/abdest-ezan-namaz-dualari-ve-manalari/9260.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:300062/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner