banner
Şark'ın Şiiri İran Sineması

Şark'ın Şiiri İran Sineması

Sinema, İran'ın modern bir dünyada dini bir yaşama tarzı oluşturma tecrübesi sırasında, sanatçıların kendilerini özgür hissettikleri bir estetik alan durumundadır. Bu alan, alimlerin de katılımıyla, modernlikle din arasındaki anlaşmazlık konularının ayrıntılı olarak tartışılmaya başlandığı bir zemine dönüştü. Sinema, düşünce özgürlüğünden siyasal ve kültürel kurumların yapısına, sansürün ölçülerinden sivil topluma, emri bil maruf nehyi anil münker'den hicaba varıncaya kadar bir dizi kurum ve kavramın tartışılmasının zemini oldu. Sinema ile ilgili sorular, İslam tarihinde kemikleşmiş bulunan, bilinç altında bastırılan ya da uyutulan, tartışma alanının dışına itilmiş tesettürün sınırları ve kadının kamusal alandaki yeri gibi konulardan, İslam tarihindeki ataerkil geleneklerin rolüne varıncaya kadar bir dizi tartışmayı gündeme taşımaktadır. Diğer taraftan sinemacıların soruları, ulemanın sinemaya yakınlaşmasını sağlamaktadır. Önemli dizi merkezlerde sinema artık kabul görüyor.
Çağdaş değerlerin ideolojik ve ahlaki olarak sorgulandığı bir dünyada "müslümanlar nasıl bir sinema oluşturabilirler?" sorusu, sinema ile sınırlı kalmayan, müslümanların kendi korum ve söylemlerini gözden geçirmelerine vesile olan yeni sorulara yol açmaktadır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 7,87
Yayın Tarihi: 01.09.1998
ISBN: 9789755511672
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 376
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 108 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sarkin-siiri-iran-sinemasi/1388.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:95157/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner