banner
İslam ve Osmanlı Hukukunda Kölelik Ve Cariyelik

İslam ve Osmanlı Hukukunda Kölelik Ve Cariyelik

Kuşkusuz ki kölelik, insan haklarına ve ahlaka tamamen aykırı bir düşüncedir. Ama, sanayileşme öncesinde özellikle Batı'da köleliğe, çoğu düşüncedir. Ama, sanayileşme öncesinde özellikle Batı'da köleliğe, çoğu filozoflar da devlet adamları da karşı çıkmıyordu. Batı'daki anti-köleci yaklaşımların temelinde dînî, felsefî ve sosyal etkilerden çok ekonomik sebepler bulunmaktadır. Kaldı ki günümüzde, çoğu devlet kontrolünde olmak üzere, ahlaki düzeyi düşük yerlerde kadınlara yapılan uygulama ile, Bosna'da esir alınan kadınlara karşı yapılan tecavüz, Batı'lı dünyanın köle ve cariye hukukunda ulaştığı son seviyeyi açıkça göstermektedir.
Bugün dünyada kölelik ve cariyeliğin kaldırılmış olması, İslâm Hukuku'nun bir hedefinin daha gerçekleşmiş olmasından başka birşey değildir. Bu kitap tarihi bir kurum olmakla birlikte, günümüzde de zaman zaman nükseden kölelik ve cariyeliğin, mukâyesili hukukta, İslâm Hukuku'nda ve Osmanlı'daki konumunu sistematik olarak ortaya koymayı hedefleyen sahasındaki ilk ciddi araştırmadır.

Liste Fiyatı: 30,00
Yayın Tarihi: 01.02.1996
ISBN: 9789754731453
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 344
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 659 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islam-ve-osmanli-hukukunda-kolelik-ve-cariyelik/1784.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:105197/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner