banner
Ahıska Türklerinin Dramı

Ahıska Türklerinin Dramı

Ali Paşa Veyseloğlu, 1922 yılında Ahıska vilayetinin Aspinza Kasabası'nda doğdu. Ali Paşa, küçük yaştan itibaren bir Osmanlı Türk'ü olarak yetiştirilmiş ve Doğu Anadolu'daki zengin kültürel kimliği ahıska'dan özümseme şansına sahip olmuştur.
Eğitimini dereceyle tamaladıktdan sonra, bir öğretmen olarak göreve başlamıştır. Kışa süre sonra patlak veren İkinci Dünya Savaşı'na katılan Ali Paşa, bu savaşta başarılı mücadele verdiği için "kahramanlık nişanı" almış ve kendisine yedi madalya verilmiştir.
Diğer Ahıska Türkleri ile beraber, Stalin tarafından (Kazakistan'a Özbekistan'a ve Rus Federasyonu'na) sürgün edilmiştir. Kazakistan'a yerleşen Ali Paşa, uzun süre Ahıska Türkleri'nin bir büyüğü olarak milletine hizmet etmiş ve en acılıl dönemlerde halkı için KGB karşısında bir dağ olarak mücadelesini sürdürmüştür.
Ali Paşa bugün Ahıska Türkleri'nin manevi lideri durumundadır.

Liste Fiyatı: 8,50
ISBN: 9789754221671
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Diğer Özellik: SB fotoğraflı

Bu üründen 13 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ahiska-turklerinin-drami/25801.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:116587/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner