banner
Tarih Yarındır

Tarih Yarındır

Sorular Üzerine Zaruri Açıklama:
Evet!.
Ayetlere kadar uzanan araştırmamızda gördük ki; dinimiz, başörtüsünü ancak, ‘belli bazı koşullarda’ kullanılmasını, emretmiyor, tavsiye ediyor!
Peki, diyeceksiniz: Bugün bazı hanımlarımızın başlarına kask gibi geçirdikleri Türban Nedir?
Elimizdeki bilgilere göre, Türban: 1980’li yıllarda, Mısır’da Şeriat yönetimini özendiren bazı Dernek-Parti’ler kuruldu. Bunların en tanınmışlarının adı: “İHVANI MÜSLİMİN”, “TARİKİ MUHAMMEDİ”dir!
Bu Dernek-Parti’lerden biri ve sanırım TARİKİ MUHAMMEDİ mensuplarının birbirlerini kolayca tanımaları ve gerektiği zaman birbirlerine yardım edebilmelerini sağlamak için düşünülmüş, uygulanmış bir özel kimliktir!
Mısır’da, bir Şeriat Devleti kurmak gayesi ile örgütlenmiş olan bu Dernek-Partiler, Mısır Devleti tarafından yargılanmış, kapatılmış, mensupları ve kurucuları da yargılanmış ve cezalandırılmıştır!
Rastlantıya bakınız, o yıllarda Sayın Erbakan aynı duyguları paylaşarak REFAH Partisi’ni kurdu ve hatırladığımıza göre: “Arka Bahçe” kavramı ile “Türban” kavramını sahiplendi!
Türban vakur tarihimizde en çok konuşulan, en çok kavgası yapılan bir toplumsal gaflet geçididir!

İsmet BOZDAĞ

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 12,96
Yayın Tarihi: 30.06.2008
ISBN: 9789944212571
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 256
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 18 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tarih-yarindir/115036.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:120735/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner