banner
Kadın Öykülerinde Ankara

Kadın Öykülerinde Ankara

"Düzenli şehir"dir Ankara, "memur şehri"dir; biraz da bu yüzden belki, öyle ilk görüşte vurulacağınız bir kent değildir. Mesai saatlerine ayarlı kapılardan girip çıkarken seversiniz onu; dallarından düşüp ezilen kestanelerin, eridiğini görünce seversiniz; kahveyi, tahinli çöreği nereden almanız gerektiğini anlayınca; kış günlerinde kulaklarınızın acımasına alışınca seversiniz.

Çocuklarını özenle büyüten Ankara, nice kadın yazarı da yetiştirmiştir. Bu seçkideki öyküler; Ankara’da doğan, Ankara’da yaşayan ya da yolu bu kentten geçen kadın yazarların öyküleri. Biri, Gençlik Parkı’nda bekleyen sevgiliyi hatırlattı; biri, bu kentte yitirdiklerimizi. Atatürk Bulvarı’ndan geçirdiler, Keklikpınarı’na yürüttüler. En çok da sokaklarını anlattılar; Menekşe’yi, Kumrular’ı, ışıklı caddelerini, kavaklarını, soğuğunu sokaklardaki yaşanmışlığı… Ankara da değişiyor hızla. Onu tanıyıp bilenlerin, sevenlerin yadırgadığı bir değişiklik bu. Kent her yöne genişlerken birçok güzelliğini de yitiriyor.
Bunu da anlattılar…

Liste Fiyatı: 12,96
Derleyici: Efnan DerviÅŸoÄŸlu
Yayın Tarihi: 06.09.2008
ISBN: 9789755703749
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 206
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 32 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kadin-oykulerinde-ankara/117817.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:25263/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner