banner
Uluslararası İlişkiler Teorileri

Uluslararası İlişkiler Teorileri

Uluslararası ilişkiler alanında yaşanan hızlı değişim bu alandaki teorik tartışmaları da sürekli kılmaktadır. Uluslararası ilişkilerde, toplum bilimlerinin diğer alanlarında olduğu gibi tek bir teori ile tüm dış politika ve uluslararası ilişkileri analiz etme olanaklı değildir. Bu durum uluslararası ilişkilerin kendine özgü nedenleri kadar toplum bilimlerin genel niteliğinden de kaynaklanmaktadır. Temelinde insan olgusuna dayanan toplum bilimi, incelediği alanın ve öğenin değişkenliğine ayak uydurmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle siyasal bilimlerde ve uluslararası ilişkilerde teorik tartışmaların geçmişini devlet olgusunun ortaya çıkısına kadar geri götürmek mümkündür. Bu durum insanın ve onu etkileyen olguların sürekli değişmesinden ve bu alana uygulanabilecek genel teorilerin geliştirilmesinin doğa bilimleri kadar kolay olmamasından kaynaklanmaktadır. Doğa bilimlerindeki düzenlilikler, bu alana uygulanabilecek genel teori ve yasaların ortaya konmasına olanak sağlarken, aynı durum toplum bilimleri, siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler için söz konusu olamamaktadır.

Elinizdeki çalışma bu alana ilişkin teorik tartışmalar için bir zemin ve bir çerçeve oluşturmayı amaçlamaktadır. Çalışmanın teori alanındaki az sayıda değerli çalışmanın yanı sıra bu alandaki Türkçe literatür eksikliğine de kısmen katkıda bulunacağını umuyoruz. Çalışmanın daha nitelikli çalışmaların ortaya konması için cesaretlendirici bir işleve sahip olması ise temel arzumuzdur. Bu alandaki bütün teorik tartışmalara yer verilmemiş olan elinizdeki çalışmada, özellikle postmodernist ve eleştirel teoriler üzerinde durulmamış; daha çok bu alandaki konvensiyonel yaklaşımlar ve teoriler ile bunların felsefi ve epistemolojik arka planı incelenmiştir.

Çalışmanın kısa bir sürede dört baskı yapması bizleri hem mutlu etmiş hem de yeni baskıları için teşvik etmiştir. Çalışmayı değerli kılan okuyucularımın ve meslektaşlarımın ilgilerine teşekkür ederim. Çalışmanın özellikle bilim çevrelerinde gördüğü ilgi ve takdirin sürekli olması şüphesiz en büyük dileğimiz. Çalışma son baskıda küçük düzeltmeler yapılarak yeniden baskıya sunulmuştur. Çalışmanın ana çatısında bir değişikliğe gitmeyi şimdilik gerekli görmedik. Daha sonraki baskılarında post modernist/post pozitivist teorileri de çalışmaya dahil etmeyi planlıyoruz.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 42,50
Yayın Tarihi: 01.04.2013
ISBN: 9786055911546
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 558
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 490 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/uluslararasi-iliskiler-teorileri/118617.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:30214/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner