banner
Kandil Geceleri ve Bin Yıllık Yanılgı

Kandil Geceleri ve Bin Yıllık Yanılgı

Türkiye'de alanında ilk çalışma olan "Kandil Geceleri ve Bin Yıllık Yanılgı" kitabı "üç aylar" diye bilinen söylemi gündeme getiriyor. Mehmet Emin Akın'ın Medarik Yayınları'ndan çıkan kitabında, Kandil geceleri ve üç aylarla ilgili yüzyıllardır yanlış bilinen ibadetlere dikkat çekiliyor. Mehmet Emin Akın, kitabında bu konuda rivayet edilen hadisler ve İslam Âlimlerinin söylediklerine dayanarak yapılan araştırmalar ışığında uydurulmuş birçok asılsız ibadeti gün ışığına çıkarıyor.

Akın, Müslümanlar tarafından kutlanan bu geceler ve günlerle ilgili rivayet edilen uydurma hadislerin, Müslümanlarca sahih zannedilmesi sonucu birçok asılsız ibadetin ortaya çıktığına işaret ediyor. Müslümanların kandil geceleri ve mevlid münasebetiyle işledikleri bidatlerin ve hataların kaynağına inen kitapta, bu sürecin tarihi seyrine ve bugünler münasebetiyle yapılan dua ve ibadetlerin aslı olup olmadığı hakkındaki yazılara yer veriliyor.

Tarih sayfalarında gömüldüğü sanılan bid'atların, bugün devam ettiği hatta zaruret ve mecburiyet adı altında yeni biçimlerle işlenmeye başladığına dikkat çeken Akın, Müslümanlara Rasulullah'ın Sünneti'ne ve O'nun Ashabının ilmine sarılmayı ve özellikle bid'atlerden sakınmayı bir kez daha hatırlatıyor.

Liste Fiyatı: 300,00
Yayın Tarihi: 04.04.2022
ISBN: 9786258003123
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 430
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 97 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 201,69
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kandil-geceleri-ve-bin-yillik-yanilgi/118679.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11551023/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner