banner
İslam Felsefesi Tarihi

İslam Felsefesi Tarihi

İSMAİL HAKKI İZMİRLİ (1868-1946), Türkivs'de Islamî bilimleri Batılı yöntemlerle inceleyen ilk bilginlerdendir O, eski dSrem kelam biliminin karşı koyduğu Yunan felsefesinin artık mevcut olmadığını, bı yüzden, pozitif bilimlerle yeni felsefenin verilerini kullanan, fakat yeni felsefenin bozuk görüşlerine karşı koyan bir yeni kelam biliminin kurulması gerektiğini düşünür.
Bu kitap, onun ders notlarının muhtelif nüshalarından faydalanılarak tasnif edilip sadeleştirilmiştir. İslam Felsefesi Tarihi, islamîdüşünceler tarihidir Bunda, asr-I saadetten itibaren, İslâm düşüncesinde ele alınmış konular modern felsefe ve bilimlerin usulleriyle tartışılmaktadır. Müslümanlarin dlr, ahlak, medeniyet ve siyasete dair görüşleri, bilimleri ve bilgileri, ört ve gelenekleri hakkında tutariı bir kanaat elde edilmeğe, eski felsefenin (felsefe-i kadîme) Müslümanlara nasıl geçtiği, nasıl anlaşıldığı, ne gibi evreler geçirdiği, hangi felsefi kuramların kabul edildiği veya düzeltildiği, hangisinin alınmayıp çürütüldüğü gösterilmeğe çalışılmaktadır.Tevhid ve kelam'm, ahlak ve tasavvufun felsefe ile ilişkileri, felsefenin bu alanlardaki etkisi, bu bilimlerin ortaya çıkışları ve gelişimleri üzerine kafa yorulmaktadır,
İslam düşünürierinin fikrî gelişimleri, felsefelerinin ÜzeNikleri. bilimsel uğraşları, gerçek ve iyilik araştırmasındakicehdiet1,sapıkgörüşier ve gizli amaçlar güdenlerin izledikleri yollar tartışılmaktadır.
İslam felsefesi ve yeni felsefenin yolları karşılaştırılarak yeni felsefe'nin, kelam'm, tasavvufun alacağı yön ortaya konmaya çalışılmaktadır.

Liste Fiyatı: 60,00
Yayın Tarihi: 10.10.2008
ISBN: 9789754377002
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 422
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 351 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 40,72
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islam-felsefesi-tarihi/118994.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:10467/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner