banner
Hz. İsa ve Mesih İnancı

Hz. İsa ve Mesih İnancı

Çaresizlik içinde yoğun sıkıntılar yaşayan kavim veya ümmetlerin kültürlerinde genellikle bir kurtarıcı fikri ortaya çıkmaktadır.

Kurtarıcılara umut bağlayan bu eğilim, pagan kültürlerin korkularıyla yaşayan eski kavimlerde de esaret ve sürgün hayatı yaşayan Yahudilerde de peygamber inançlarını mitolojik hâle getiren Hristiyanlarda da Hz. Osman döneminden Emevi ve Abbasi dönemlerine uzanan iç çatışmaların oluşturduğu kaos ve karamsarlık dönemlerinde de farklı biçimlerde tezahür etmiştir.

Hristiyanlıktaki kurtarıcı "Mesih" figürü ile belirginleşen bu anlayış, ric'at inancından kaynaklanmaktadır. Hz. İsa'nın, "Kurtarıcı Mehdi"nin ric'atı gibi düşlenen bir formda dünyaya ikinci kez geleceğini iddia eden muharref Hristiyan inancı, Müslümanlar arasında kullanılan bazı rivayetlerde de karşılık bulabilmiştir.

İbrahim Sarmış bu kitabında, Hristiyanların Hz. İsa hakkında oluşturdukları muharref telakki ve inanışları, Kur'an'ın muhkem nassları ile değerlendiriyor. Sahte kurtarıcılar inancından kurtulup, hidayet rehberi Kur'an-ı Kerim'i imam tutarak, Hz. Muhammed'in gösterdiği gibi kendi çabalarımızla kurtuluşa yöneleceğimizi ve geleceğimizi hazırlayacağımızı hatırlatıyor.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 8,00
Yayın Tarihi: 01.03.2007
ISBN: 9789758507368
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 184
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 21 x 14 cm

İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hz-isa-ve-mesih-inanci/121160.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:191258/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner