banner
Kuz Başındaki Avcının Çığlığı / Yüzyılların Başında Sırdaşlık

Kuz Başındaki Avcının Çığlığı / Yüzyılların Başında Sırdaşlık

Şahanov: Sevgini, kendi doğduğun yere; öncelikle ailene, köylülerine armağan etmeden, herkesi ortak etmeye çalışmak, basit bir davranış ve sahte bir tavır değil midir? Doğduğu yerin, göğsüne yiğitlik dolduran yaban at yeleli ırmağını, merhamet ışığı armağan eden gök çimenli kırlarını ve ovalarını, kulağını ve yüzünü çimdikleyerek oynaşan çatır çatır ayazını zihninde canlandırmamış kim vardır? Hatta uzaklara gidince, kurbağaların dinmeyen şamatasından itlerin üremesine kadar, özleyiş bestesi gibi duyulması bundandır, galiba.
Aytmatov: "Ben vatansız yaşabilirim ama vatan bensiz yaşayamaz" diyenlerin kibir yüklü gönlü bize yabancıdır. Aksine, kutsal sevgili vatan, bizsiz de gül açabilir, bizsiz de ömür sürebilir. Bizim ruhumuz ise onsuz yücelere ağamaz. Evet, vatan varsa biz varız.

Liste Fiyatı: 6,50
Çevirmen: Banu Muhyaeva
Yayın Tarihi: 01.02.2000
ISBN:
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 421
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 14 x 20 cm

İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kuz-basindaki-avcinin-cigligi-yuzyillarin-basinda-sirdaslik/27973.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:165502/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner