banner
Karıncanın Aşkı & İlahiname'den Seçme Hikayeler

Karıncanın Aşkı İlahiname'den Seçme Hikayeler

Doğu klasikleri genellikle tasavvufu ve dini kültürü, hikâyelerle anlatan eserlerdir. Yazarlar, kıssadan hisse anlayışıyla birçok düşünceyi hikâyelerle anlatma yoluna gitmişlerdir. Feridüddin Attar`ın İlahinâme adlı eseri, bu klasiklerden biri olmasına rağmen pek bilinmemektedir.
Feridüddin Attar`ın İlahinâme adlı eseri, 6500 beyitlik bir mes¬nevidir. Çerçeve hikâye, bir hükümdarın altı oğluna dünyada en çok arzu ettiklerini sorması, onların da sırasıyla verdikleri cevaplar üzerine bina edilmiştir. Her biri insanın ihtiraslarından birini temsil eden arzular etrafında gelişen hi¬kâyede baba bunların manasızlığını gös¬terir.
Tasavvufî bir meseleyi ele alırken tem¬sillere başvurması, çerçeve hikâyeler için¬de açık bir plana göre iç içe daha küçük hikâyeler anlatarak konuyu daha anlaşılır bir hale getirmesi ve böylece manaları ana hi¬kâye ile birleştirmede büyük bir ustalık göstermesi, Feridüddin Attar`a has bir özelliktir.
Ka¬rıncanın Aşkı adı verilen bu çalışmada ise İlahinâme`den seçilen hikâyeler, yalın bir dille günümüz okuruna sunuldu. Bir solukta okuyacağınız bu kitaptaki her bir hikayede kendiniz için büyük ibretler ve dersler bulacaksınız.

Liste Fiyatı: 5,60
Derleyici: Mustafa Oğuz
Kapak: Kenan Bıyıklı
Yayın Tarihi: 27.01.2009
ISBN: 9789752696273
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 369 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/karincanin-aski-ilahinameden-secme-hikayeler/124610.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:26742/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner