banner
Gelişmekte Olan Ülkelerde Kamu Yönetiminde Yolsuzluk ve Rüşvet

Gelişmekte Olan Ülkelerde Kamu Yönetiminde Yolsuzluk ve Rüşvet

Eser, TODAİE yayınları arasında ilk baskısı 1983 yılında yapılan kitabın genişletilmiş ikinci baskısıdır. Çalışma, Türkiye’de ve diğer ülkelerde kamu bürokrasilerinin karşılaştığı yolsuzluk olarak anılan kritik sorunun çözümlenmesine ve giderilmesine katkıda bulunmak arzusu ve amacı ile yapılmış. Çalışmanın ilk baskısının üzerinden 25 yıl geçmesine karşın, pek çok yönden geçerliliğini koruduğu düşüncesiyle, çalışmanın günümüzdeki literatür ve yaklaşımlar ışığında değerlendirilmesine ve sorunun günümüzdeki boyutları ile karşılaştırılmasına imkan verebilmesi bakımından (yani “ne değişti, ne değişmedi?”) metnin orijinal bölümlerinin aynen korunarak ek bölümler yazılması, yazar tarafından daha ilginç ve yararlı görünmüş. Dünya Bankası tahminlerine göre, her yıl ticari işlemlerde 80 milyar dolar rüşvet ödenmektedir. Bu nedenle kitaba Küreselleşme Bağlamında Yolsuzluk ve Rüşvet başlıklı sekizinci bölüm eklenmiş. Ayrıca Gelişmekte Olan Ülkelerde Yolsuzluk ve Rüşvet başlıklı geniş bir ikinci baskıya önsöz ile de kitap güncellenmiş ve genişletilmiş.
1980’lerden sonraki küreselleşme ilintili gelişmeler etkili ve önemli olmuştur. Dünya ekonomilerinin çoğunun küreselleşme sürecine dahil olması ile beraber, yolsuzluk ve rüşvet olgusu da çok daha belirgin bir küresel boyut kazanmıştır. Sermayenin uluslararasılaşması yani dünya ölçeğinde hareketlenmesi ile çok uluslu şirketlerin karıştığı skandallar artmış, yolsuzluk-rüşvet belli bir ülkenin sınırları içinde cereyan eden bir iç sorundan, çok taraflı ve uluslararası nitelikte bir sorun haline gelmiştir. Eserin yeni ve eski bölümleri ile tümüyle konusu budur.
Kitap, bölümlerine açısından bakacak olursak; Genel Olarak Yolsuzluk, Yolsuzluk Türleri: Bir Sınıflandırma Denemesi, Rüşvet: Bir Kuramsal Model Denemesi, Azgeliş-miş Ülkelerde Yolsuzluk, Yolsuzluğun Etkileri ve Sonuçları, Yolsuzluğa Karşı Önlemler ana başlıkları ile kurgulanmıştır. Eserde ayrıca; siyasal ve yönetsel yolsuzluk tanımları, rüşvete konu olan işler ve etmenler, yolsuzlukta siyasal, toplumsal ve ekonomik yapı işlenmiştir.

Liste Fiyatı: 18,52
Yayın Tarihi: 01.01.2009
ISBN: 9789758918287
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 234
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 40 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gelismekte-olan-ulkelerde-kamu-yonetiminde-yolsuzluk-ve-rusvet/127822.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:12463/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner