banner
İniş Sırasına Göre Kur'an, Birinci Cilt Mekki Sureler

İniş Sırasına Göre Kur'an, Birinci Cilt Mekki Sureler

Zihnin en büyük zorluğu çelişkiler içinde bocalamasıdır. Çelişkiler içinde bocalayan zihin çelişkili kararlar verecek, çelişkili davranışlar ortaya
çıkaracaktır. Bu nedenle zihne, asıl yol göstermesi gereken bir kitap olması gerekir. Bu yol gösterici, rehber; ancak ve ancak içerisinde çelişki bulunmayan bir kitap olabilir. İçerisinde çelişki bulunmayan kitap hangisidir? Araştırmacılar yeryüzünde mevcut bütün kitapları inceleyerek, içinde çelişki bulunmayan bir kitap bulmaya çalışsınlar. Yaptığımız araştırmaların sonucunda içinde çelişki bulunmayan bir tek kitap bulabildik. Bu kitap ise “Orijinal Arapça Kur’an” ismindeki kitaptır. Kur’an çevirileri/mealleri akla ve bilimsel kanunlara aykırı değilse ve içinde çelişki yoksa istifade edilecek kitaplardır. Ve inancımız odur ki, çevirilerde de çelişki olmamalıdır. Çelişkili bir çeviri, insanların zihnini olumsuz yönde etkiler.

Hürriyet Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni, Sayın Ertuğrul ÖZKÖK, bu Meal’i okudu ve 12.06.2009 Tarihinde kendi köşesinde Meal hakkında şunları yazdı:

«Artık Kuran'ı anlıyorum

ÖNÜMDE bir "Kuran" duruyor. Geçen ay yayınlanmış. Başlığı şöyle:

"İniş sırasına göre Kur’an: Akıl ve Bilim Işığında Kur’an’ın Türkçe çevirisi."

Yayına hazırlayan Sadık Türkmen.

50’li yaşlarımın başından itibaren, çeşitli defalar Kuran okumaya teşebbüs ettim. Evimde inançla ilgili, iyi sayılabilecek bir kütüphane oluştu.

Ancak bir sıkıntım vardı. Hemen hepsini daha ikinci sureye geçmeden bıraktım. Çünkü hiçbir şey anlamıyordum.

Öğrencilik yıllarımda, Marx’ın "Kapital"ini okumada ne kadar güçlük çekip, ikinci bölüme geçmeden bıraktıysam, Kuran’ı Kerim çevirilerinde de aynı durumla karşılaştım. Son 4 yılda bu sıkıntımı attım.

TÜRKMEN’in Çevirisi de bunlardan biri.

Okuma girişiminde bulunduğum ilk yıllarda bana üç Kur'an çevirisi tavsiye edildi.
Muhammed Esed, Elmalılı Hamdi Hoca (M. Hamdi Yazır) ve İsmail Hakkı Baltacıoğlu. İtiraf edeyim, ne kadar denediysem de anlamakta güçlük çektim.
Bu üç eser de bana, sanki "çok korkarak çevrildiği için anlaması güç hale getirilmiş" duygusu verdi.

Bana göre Kuran, insanın "kendiyle baş başa kalma" kitabıdır. Böyle anlarda, Kuran’ın en iyi yorumcusu da insanın kendisi oluyor.


Çevrenizdeki iftiralardan, kötülüklerden, dedikodulardan, fitneden, kıskançlıklardan çok sıkıldıysanız, temiz Türkçe’yle yapılmış bir Kur’an size iyi gelebilir. Rahatlar, işinize bakarsınız.

Çünkü hayat, vasatlıklara, sıradanlıklara takılıp kalınmayacak kadar güzeldir, çekicidir, davetkárdır.»

Ertuğrul ÖZKÖK

Liste Fiyatı: 29,70
Yayın Tarihi: 04.08.2009
ISBN: 9789750070105
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 625
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 14 x 20 cm

Bu üründen 82 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/inis-sirasina-gore-kuran-birinci-cilt-mekki-sureler/131883.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:52159/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner