banner
Arşiv Belgeleri Işığında Somuncu Baba ve Neseb-i Alisi (Yüce Nesebi)

Arşiv Belgeleri Işığında Somuncu Baba ve Neseb-i Alisi (Yüce Nesebi)

" Somuncu Baba'nın torunlarından Ali Naki Ateş babasının vasiyetine uyarak elindeki Somuncu Baba ile lakalı Büyük Şecereyi ve bunu destekleyen yüzlerce vesikayı bize getirince, bizim daha evvel ortaya koymaya çalıştığımız hakikatleri teyid ettiğini gördük ve bu belgeler özellikle de şu üç noktayı kesinlikle ortaya koyuyordu :
Birincisi; Somuncu Baba'nın neseb şeceresi tamamen ve inkıta'sız ortaya .ıkmış idi. İkincisi; Somuncu Baba ve torunlarının seyyid oldukları gün gibi aşikâr hale gelmişti. Üçüncüsü; Somucu Baba'nın Haseb Şeceresi denilen Tarikat Silsilesi de bütün ayrıntılarıyla gözler önündeydi. Bence dördüncü ve tasavvuf tarihimize ışık tutacak bir neticesi de, Halvetiyye (Celvetiyye) Tarikatının silsileleri hakkında bu zamana kadar bilinmeyen çok yeni bilgi ve belegelerin ortaya çıkmasıydı. Bu konuyla alakalı inceleme ve yorumları tasavvuf tarihçilerine bırakıyorum.
Belgeler ortaya koyuyor ki, Somucu baba, arşiv belgelerine göre muhtemelen Darende'de medfundur; üç oğlu vardır. Birincisi ; Baba Yusuf Hakiki Aksaray'dadır ve Somuncuoğlu ailesi onun neslinden gelmektedir. İkincisi; Diğer oğlu Halil Taybi iste Darende'ye babası ile birlikte gelmiştir ve burada torunları bulunmaktadır. Hamid Hamidüddin ve Ali Naki Ateş bu zaten neslinden gelmektedirler. Üçüncüsü ise, Şeyj Mehmed Saîd Taybi'dirç Bir de Mahmude isimli bir kızı bulunmaktadır.

Liste Fiyatı: 1.200,00
Yayın Tarihi: 01.05.2009
ISBN: 9789757268444
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 487
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 19.5 x 28 cm

Bu üründen 60 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
936,00

Bedava Kargo?

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 468

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 842,40
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/arsiv-belgeleri-isiginda-somuncu-baba-ve-nesebi-alisi-yuce-nesebi/132816.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:28350/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner