banner
Depresyon & Klinik Uygulamada Bilişsel-Davranışçı Terapi

Depresyon Klinik Uygulamada Bilişsel-Davranışçı Terapi

"Klinik Uygulamada Bilişsel-Davranışçı Terapi: Depresyon" adını taşıyan bu kitap bilişsel terapi alanında temel bilgilere sahip ve bu terapiyi uygulamaya çalışan profesyonellere yardımcı olmayı amaçlıyor. Kitabın içeriğini, klinisyenierin en çok karşılaştıkları rahatsızlıklardan olan depresyonun bilişsel-davramşçı tedavisi oluşturuyor. Kitap, depresyonun genel tanımı, klinik özellikleri, bilişsel-davranışçı modeli, bilişsel davranışçı terapinin depresyon tedavisinde kullanımına ilişkin kiinik çalışmalar ve ardından depresyona özgü büİşsel-davramşçı tedavi protokolünün detaylı ve uygulamaya dönük biçimde aktarılması ve uygulamayı örnekleyen terapi görüşmelerinden oluşuyor. Örnek görüşmelerin büyük, çoğunluğu gerçek hastalarla yapılan görüşmelerin kişisel detaylar değiştirilerek dönüştürülmesiyle oluşurken, bazıları da bu konudaki klasik uygulama ve görüşme örneklerinden yararlanarak hazırlanmış kurgusal metinlerdir.

Kitap, bifişscl-davramşçı terapinin depresyona İİİşkin uygulamalarının zeminini oluşturan kuramsal bilgileri de içeriyor. Bu bölümde klinisyenierin depresyona ilişkin önemli ilke ve kavramlarını tekrar gözden geçirmeleri amaçlanmış.

Psikoterapi alanı ne yazık ki bilim dışı uygulamaların içine sızmasına oldukça elverişli bir alandır. Oysa bilişsel-davranışçı terapi tamamıyla deneysel bir bilim olan bilişsel psikoloji ve davranış biiimi İlkelerine dayanır. Bu temel bilgilerin üzerine kapsamlı bir psikopatoloji bilgisinin eklenmesiyle iyi bir bilişsel-davranışçı terapistin sahip olması gereken kuramsal zemin oluşur. Bütün kitap boyunca ana hedef, bilişsel-davranışçı terapinin yalın, açık, anlaşılır, bilimsel verilere dayanan bİçemîni buna uygun biçimde aktarmaya çalışmak olmuştur.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 64,81
Yayın Tarihi: 23.07.2009
ISBN: 9789753001724
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 430
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 69 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/depresyon-klinik-uygulamada-bilisseldavranisci-terapi/133214.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:42359/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner