banner
Tiyatro Tarihi

Tiyatro Tarihi

Tiyatro, "yazar, teatral ortam, oyun kişileri, sahnesel mekân, dekor, olay, seyirci, tragedya-komedya-dram gibi teatral kategoriler, ve beraberinde, tiyatro-ve-şiir, tiyatro-ve-müzik, tiyatro-ve-dans gibi sentezleri ve son olarak da çeşitli gösteriler,sirk oyunları, kukla sanatı, vb. gibi" tiyatronun yanında yer alan sanatları ele aldığı için son derece karmaşık ve "tuhaf" bir yapıdır.
Brockett'in Tiyatro Tarihi tüm bu faktörleri ele almasıyla, dünyada, bugüne kadar bu alanda yapılmış en kapsamlı ve en ayrıntılı çalışma olarak kabul edilir: Tiyatronun kökenlerinden Batı tiyatrosunun bütün evrelerine, Doğu tiyatrosundan Afrika tiyatrosuna kadar tiyatronun iz bıraktığı bütün topraklara uğrayan bir kitap, çağdaş tiyatroyu 1990'lara kadar izlemesiyle de, tiyatroda hâlâ en önemli kaynaklardan biridir. Bu kitapta, hem metinleri daha açık kılmak hem de dönemlerin tiyatro lezzetinin anlaşılması için, her bölümde pek çok resim ve ilüstrasyon kullanılmıştır. Bu anlamda, 1000'e yakın resimle, bir görsel şölen de beklemektedir okuru.
İyi okumalar... ve iyi seyirler...

Liste Fiyatı: 87,96
Çevirmen: Sevinç Sokullu
Çevirmen: Sibel Dinçel
Çevirmen: Tülin Sağlam
Çevirmen: Semih Çelenk
Çevirmen: Selma B. Öndül
Çevirmen: Beliz Güçbilmez
Yayın Tarihi: 13.12.2000
Orijinal Adı: History of the Theatre
ISBN: 9789758457441
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 732
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 21 x 25.5 cm
Diğer Özellik: Resimli

Bu üründen 29 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tiyatro-tarihi/29379.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:266830/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner