banner
Hayalet Program Daemon

Hayalet Program Daemon

YENİ DÜNYA DÜZENİYLE TANIŞIN
“Film dünyası için The Matrix neyse, roman dünyası için Hayalet Program Daemon odur. Teknolojiye dayalı diğer romanların nasıl yargılanacağını gösterecektir.”
RICK KLAU, Google Stratejik Ortaklık Gelişimi
Teknoloji. Modern dünyada arabalarımızdaki uzaktan kumandadan uçaklarımızdaki uçuş kontrollerine ve dünya ekonomisindeki hareketlerin tamamına kadar her şeyi kontrol etmektedir. Binlerce tekli ve otonom bilgisayar programı, yani hayaletler, yaşamlarımızın arka planında durmaksızın çalışarak ağ tabanlı dünyamızı yaşanır hale getirmektedir. Hayaletler e-posta akışını sağlar. Hayaletler para transferini gerçekleştirir. Hayaletler güç şebekelerini izler. Bu hayaletler yaygın olarak görülmekte olup, çoğunluğu iyicildir.
Ama tasarımcıları için her zaman aynı sözleri söylemek mümkün değildir.
Matthew Sobol, efsanevi bir bilgisayar oyunu tasarımcısıydı. Yarım düzine popüler çevrimiçi oyunun arkasındaki milyarder oyun mimarının zamansız ölümü, dünyadaki milyonarca oyuncuyu derinden üzmüştü. Ancak ölümünden bahsedenler yalnızca Sobol’un hayranları değildi. Ölüm ilanı çevrimiçi ortamlarda yayınlandığında, daha önce uyku halinde olan bir hayalet etkinleşerek Sobol’un ardında bıraktığı birbirine bağlı, hiper etkin bir dünyanın varlığını ortaya çıkarabilecek olaylar zincirini başlattı.
Sobol’un sırları kendisiyle birlikte gömülürken ve hayaletin yeni katmanları her dönemeçte iplerini koparırken, Sobol’un karmaşık planlarının şifresini çözmek ve dünyayı isimsiz, bedensiz bir düşmanın gazabından korumak için eşi benzeri görülmemiş bir ittifak kurmak gerekliydi. Kontrolünü kaybettiğimiz bir toplumda yaşamayı öğrenmek mümkün müydü?

Liste Fiyatı: 27,78
Çevirmen: Ezgi Başer
Yayın Tarihi: 04.01.2010
ISBN: 9789759962449
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 560
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 373 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hayalet-program-daemon/142145.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:32182/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner