banner
Türk Yurtları Üzerine Notlar

Türk Yurtları Üzerine Notlar

Bu çalışma, Türk yurtları konusunda teşekkül etmiş literatürdeki bir zaafı karşılamak iddiasındadır. Türk yurtları etrafında özellikle son yıllarda teşekkül eden literatür birikimi, ciddi bir hacme ulaşmakla beraber; konu, bütüncül bir çerçevede değerlendirilmekten uzaktır. Akademik nitelikli literatür -biraz da akademik disiplin gereği- konuyu ele alan bilim insanının akademik çalışma alanının gerektirdiği önceliklere göre oluşmuştur. Konu tarih konusundan ele alınmış ise tarihi çerçeve; dil eksenli ise filolojik değerlendirme, ekonomik bir araştırma söz konusu ise ekonomi ağırlıklı bir yaklaşım ön plana çıkmaktadır.

Oysa Türkiye’den bakılarak yapılacak bir Türk yurtları incelemesinde tarih kadar kültürün, dil kadar ekonominin, bugünkü ilişkiler kadar yarınki gelişmelerin de önemi vardır. Bu dikkate alındığında tek tek bilim dallarının ayrıntılı analizleri yanında konunun bir bütün olarak ele alındığı çalışmaların da yapılması bir zorunluluktur.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 11,11
Yayın Tarihi: 16.02.2010
ISBN: 9786054200825
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 315
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 59 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turk-yurtlari-uzerine-notlar/144443.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:57656/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner