banner
Mangal Yürekli Adam Topal Osman

Mangal Yürekli Adam Topal Osman

Bu eserle millî hareketin bir köşesini, mühim bir vak’asını hikâye ettim. Bundan maksadım millî hizmet görmüş bir Türk’ün adını yaşatmaktır. Bu Türk Topal Osman’dır. Millî kahramandır. Bir millet kendine hizmet edenleri bilmeli, sevmeli, hatırasında yaşatmalıdır. Bunları yaşatan en iyi vasıta böyle eserlerdir. Bu vazife, herkesten önce yazıcılara düşer.
Giresun’da hikâyelerini dinledim. Osman Ağa: “Siz Türk’e kılıç çekersiniz ha?..” der, gördüğünü kesermiş. Kan dökücü bir adamdı. Hiç insafı yoktu. Fakat Türk’ün düşmanları da böyle idi. Çok hizmetler etmiş bir adamdı. Sonra fecî bir surette aldatılarak, âlet edilerek ona bir meb’us öldürtülmüş, işi kapatmak için Osman Ağa da öldürülmüştür. Bu adam, Sakarya ve İzmir harplerine de bilfiil iştirak etmiş, Giresun civarından bir düziye gönüllü asker toplayıp onları zabitlere talim ettirmiş, orduya vermiştir. Mustafa Kemal’i de onun verdiği birkaç yüz adamıdır ki, yıllarla ve kemali sadakatla muhafaza etmişlerdir.

Dr. Rıza Nur

Liste Fiyatı: 37,04
Yayın Tarihi: 01.03.2010
ISBN: 9789757651833
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 512
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 162 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/mangal-yurekli-adam-topal-osman/144961.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:108782/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner