banner
İstanbul'un İlkleri Enleri

İstanbul'un İlkleri Enleri

"Tanıdıkça sevilir, sevildikçe de sahip çıkılır" düşüncesiyle hazırladığımız bu kitabın temel amacı İstanbul'u tanıtmaktır. Ne bir akademik çalışma, ne de bir hevesin ürünüdür. Bu kitap, içinde yaşadığımız halde yabancılaştığımız İstanbul'un, "dünya şehri" kimliğini biraz olsun tanımaya yarayacak bilgiler ihtiva etmektedir.

İstanbul, 2700 yılı aşkın yazılı tarihi içinde üç büyük medeniyet ve imparatorluğa başkentlik yapmış, dünyanın ilk mega şehridir ve en kalabalık şehri olma özelliğini yüzyıllar boyu sürdürmüştür. İlk denizaltı, ilk uçan insan, ilk köprü... Sayabildiklerimiz, sayamadıklarımız ya da şu an hatırlayamadığımız birçok "ilk ve en" İstanbul tarihinde ortaya çıkar ve dünya tarihinde yerini alır.

Bu çalışmamız, İstanbul'un "ilklerini ve enlerini" bir araya getirdiği son nokta değildir. Kitabı okudukça göreceksiniz; tarih boyunca şehirde o kadar çok "ilk ve en" gerçekleştirilmiştir ki, dünyada bu kültürel ve tarihi zenginliğe sahip başka bir şehir bulmak zordur.

Liste Fiyatı: 25,46
Yayın Tarihi: 15.03.2010
ISBN: 9789754377538
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 307
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 20 x 22 cm

Bu üründen 41 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/istanbulun-ilkleri-enleri/146036.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:108899/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner