banner
Açılım Politikaları & Kemalizm ve Müslümanlar

Açılım Politikaları Kemalizm ve Müslümanlar

12 Eylül Anayasası’na göre‚ ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.’ Yani anayasa yapıcılarına göre halk da ülke de devlete aittir. Devlet halkın emrinde değil, halk devletin emrindedir. Bu, saltanatçı sistemlerden veya tahakkümcü kapitalizmden, komünist ve faşist uygulamalardan izler taşıyan diktatoryal bir anlayıştır. Devletin ideolojisi haline getirilen Kemalizm veya Atatürkçülük de bu zihniyete göre şekillenmiştir.
Türkiye’deki oligarşinin silahlı tehdit aracı olan Ergenekon Terör Örgütü’nün açığa çıkartılıp soruşturulmaya başlanabilmesi, Türkiye’deki vesayet rejimini geriletmek açısından oldukça önemli olmuştur. Sonra da 2009 Haziran ayından itibaren AK Parti Hükümeti tarafından Türkiye gündemine Alevi ve Kürt açılımları, peşinden de Roman açılımı konuları getirilmiştir.

Türkiye’de yaşanan büyük çaplı sosyal sorunların devlet yönetiminde bulunan kişilerce gündeme getirilmesi ve çözüm arayışının tartışılması önemli bir gelişmedir. Peki Türkiye Müslümanları bu açılım politikalarıyla ilgili ne yapmalı ve nasıl bir değerlendirmede bulunmalıdır?

Tartışılması gereken diğer bir soru da şudur: Müslümanların hak ve özgürlükleri konusunda yaşanan baskı, yasak ve karanlıklarla ilgili konular niçin gündeme getirilmemekte veya getirilememektedir?

Liste Fiyatı: 35,00
Yayın Tarihi: 07.05.2010
ISBN: 9789758507603
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 256
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 29 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 24,15
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/acilim-politikalari-kemalizm-ve-muslumanlar/149378.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:33264/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner