banner
Osmanlı Arşiv Belgelerinde Siyakat Yazısı ve Tarihi Gelişimi

Osmanlı Arşiv Belgelerinde Siyakat Yazısı ve Tarihi Gelişimi

Bu eser incelendiğinde şu hakikatler anlaşılacaktır
1- İslâm tarihinde, bugün okutulanın ve hatta belli çevrelerce bilinenin aksine, muhâsebe sistemi tâ Hz. Ömer devriden beri vardı.
2- Başta Karahanlılar, Selçuklular ve Osmanlı lar olmak üzere, müslüman Türk Devletleri, hem Hz. Ömer'in bu tatbikatını esas olarak ve hem de Uygurlar'ın bize kadar intikal eden muhâsebe defterleri, cârî defterler ve birtim denilen vergilerin kaydedildiği gözönünde bulundurularak muhasebe sistemini daha da geliştirmişlerdir.
3- Osmanlı Arşivinde, başta mâliye ile ilgili defterler olmak üzere bütün malî kayıtlar, hemen hemen tamamıyla siyâkat yazısıyla tahrir olunmuştur. Buna Tapu-Tahrir Defterleri'ni de eklediğinizde, Osmanlı Arşivi'nde iktisad tarihi ile alakalı vesikaların tetkikinin siyâkât yazısını az da olsa okumaya mütvakkıf olduğunu ehli olanlar bilmektedir. Bu kitap her araştırmacı ve arşiv meraklısı için bir başvuru kitabı olacaktır.

Liste Fiyatı: 350,00
Yayın Tarihi: 30.09.1996
ISBN: 9789757268123
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 487
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 20 x 28 cm

Bu üründen 272 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanli-arsiv-belgelerinde-siyakat-yazisi-ve-tarihi-gelisimi/32314.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:207740/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner