banner
Modern Ulus-Devlet Ve Ötesi

Modern Ulus-Devlet Ve Ötesi

Ulus temelinde örgütlenmiş 'modern devlet' modeli, yakın vadede suları tersine akıtmanın mümkün görünmediği bir gerçeklik olarak hükmünü sürdürüyor.
Müslümanların derin bir bağlılıkla ayakta tutmak zorunda oldukları ümmet bilincini aşındıran, körelten bir işleve sahip olan 'ulus-devlet' modeli ve onun ideolojik meşruiyet arayışına paralel olarak gelişen 'ulusçuluk' sapması, Türkiyeli müslümanları da bigane kalamayacakları bir sorumlulukla yüzyüze getiriyor.
Adeta bir karşı bilinç hareketi halinde müslümanlar arasından bir damar yakalamaya çalışan ulusalcı söylemle yeniden hesaplaşmak, kaçınılmaz görünüyor.
Başta ulusalcılık olmak üzere, İslami uyanış önündeki tüm sapmaların ıslahı için, Kelim Sıddıki'nin de önerdiği doğrultuda, öncelikli olarak fikri bir devrimi inşa etmenin sorumluluğunu ciddiyetle yüklenmek durumundayız.
Kelim sıddıki'nin müstakil beş makalesinden oluan elinizdeki kitap, 'modern ulus-devlet' sorununa paralel olarak; farklı veçheleriyle 'ulusçuluk', 'islami hareket', 'İslam devrimi' ve 'İslami devlet' kavramları üzerinde zaman zaman ilginç tespitlerde bulunarak, ufuk açıcı analizlere imran tanıması noktasında önemli bir çalışmadır.

Liste Fiyatı: 4,00
Çevirmen: Murat Yörükoğulları
Çevirmen: Halim Sırçancı
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 168
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 4 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/modern-ulusdevlet-ve-otesi/2446.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:55271/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner