banner
İslami Köktenciliğin Ötesi

İslami Köktenciliğin Ötesi

Müslümanların, içinde bulundukları olumsuz durumdan kurtulup yeryüzünde "insanlık için hayırlı bir ümmet" olma vasfına kavuşabilmeleri için; öncelikle kendi hayatları üzerindeki kontrolü ele geçirmeleri gerekmektedir. Asaf Hüseyin; bu değişim için verilecek mücadelede müslümanların öncelikli olarak Kur'an'la yüzyüze gelmeleri gerektiğini vurgulamaktadır.
İslam sosyolojisini, ümmetin anlaşılması çabası olarak tanımlayan yazar, bu eserinde İslam toplumundaki söz konusu değişimi sağlayacak çözümlemelere işaret ediyor. İslam toplumunun dinamiklerini devlet modelleri, liderlik tipleri, aile, okul vd. kurumlar çerçevesinde ve tarihi gelişim süreci içinde ele alıyor. Özellikle ümmet fikri üzerindeki vurguların kuvvetlendirilmesi gerektiğine inanan yazar; müslümanların ümmet fikri ve yaşayışına nasıl sevkedilebilecekleri sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor.

Liste Fiyatı: 7,50
Çevirmen: Selahattin Ayaz
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 272
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 2 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islami-koktenciligin-otesi/2449.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:110563/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner