banner
İslami Hareket İlkeler Ve Sorunlar 2

İslami Hareket İlkeler Ve Sorunlar 2

İslami hareket, İslam'ı yeniden ümmet ve yönetim olarak yaşanılır kılmak ve İslam karşıtı güçlerin hakimiyetini kırmak amacına yönelik ilkeli ve sürekliliği olan çabaların genel ifadesidir. İslami hareketin başarısı, İslami mücadele yönteminin vahyi temele dayanmasına; açık, anlaşılır ve sorunları kuşatabilir olmasına bağlıdır.
İslami hareketin yöntem konusunda çözmesi gereken sorunlar, tarihi olandan çok, günümüzde yaşanılan problemlerle ilgilidir. Ümmetin yeniden oluşturulması veya değiştirilmesi, öncülüğün vasfı ve parti vakıası, tağuti rejimlerde legalite-illegalite meselesi, yerellik-evrensellik sorunu, şiddet-devrim-demokrasi ilişkileri, ulus-vatan-bölge-sınıf kavramları, önderliğin tekliği veya çokluğu, imamet ve hilafet teorilerine yaklaşım, azınlıklar ve çoğunluk meselesi, aşama tartışmaları gibi konular, günümüz gerçekliğinde çözülmesi gereken yöntemle ilgili temel başlıklardır.
Muhammed Fadlallah, bu çalışmasında İslami hareketin yöntem sorunuyla ilgili temel konulara kapsamlı bir birikim ve ayrıntılı bir kuşatıcılıkla önemli açıklamalar getiriyor. İslami hareketin yöntemsel sorunları hakkında kaleme alınan bu kitabı değerli kılan bir diğer etken de, belli bir zaman diliminde masa başında oturup yazılmaması, dolayısıyla soyut bir düşünceden kaynaklanmamasıdır. Bu kitap, birbirini izleyen zaman dilimlerinde, İslami hareketin doğal olarak yaşadığı pratik hayatın içinde, onu kuşatan atmosferde ve karşılaşılan engellemeler düzleminde yazılmıştır.

Liste Fiyatı: 14,00
Çevirmen: Vahdettin İnce
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 296
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 1 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islami-hareket-ilkeler-ve-sorunlar-2/2451.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:95273/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner