banner
Fethi Şikaki Bir Şahid Bir Şehid

Fethi Şikaki Bir Şahid Bir Şehid

Filistin mücadelesi, İslam ümmetinin kimliğini yeniden kazanma mücadelesidir. 70 yıldan fazla bu topraklar üzerinde süregelen savaş İslam ümmetinin küfür ve zulümle girdiği çatışmanın sembolleştiği bir savaştır. Filistin, Fethi Şikaki'nin dediği gibi, mihenk taşıdır: Zalimle mazlumu, mustazafla müstekbiri ayıran bir mihenk taşı.
İntifada'nın ateşleyicisi ve İslami Cihad hareketinin kurucusu Fethi Şikaki; İzzeddin el-Kassam'la başlayan şehitler zincirinin bir halkasıdır. Bu halkayla birlikte hem Filistin devrimi, hem de İslami hareket yeni bir boyut kazanmıştır. Bu kitapta bir taraftan Şikaki'nin laiklik, demokrasi, fundamentalizm gibi teorik konulardaki yaklaşımları ele alınırken, diğer taraftan da Filistin İslami Cihad Hareketi'nin oluşumu ve düşünsel yapısı ortaya konuyor. Aynı zamanda kitap, bir düşünür ve eylem adamı olan Şikaki'nin biyografisi niteliğini taşımaktadır.

Liste Fiyatı: 8,50
Çevirmen: İslam Özkan
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 136
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 2 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/fethi-sikaki-bir-sahid-bir-sehid/2461.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:55273/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner