banner
İslami Harekette Hikmet

İslami Harekette Hikmet

Elinizdeki bu çalışma, Güney Lübnan'da siyonist işgale karşı mücadele veren Hizbullah'ın fikri ve manevi lideri Muhammed Hüseyin Fadlallah'ın tahrif edilmiş kavramları hem hayatla hem de Kur'an'la buluşturma hedefini taşıyor.
Hikmeti; olayları doğru anlama ve anladığını da doğru bir şekilde hayata geçirme olarak ifadelendiren Fadlallah, eserinde, tasavvufi vehimlerden, mistik yanılgılardan ve sloganik yüzeysellikten uzak bir şekilde İslam'ın 20. Yy'da da yaşanabilir bir din ve düşünce biçimi olabileceğini gösteriyor.
Sağduyulu ve ölçülü yorumlarla İslami mücadele stratejileri çizen eser, geleneksel dini eğitim alan bir alimin kaleminden çıkması nedeniyle de ayrı bir önem arzediyor. Bu çalışmanın diğer bir özelliği ise, salt bireysel bir ibadet olarak algılanan belirli İslami kavramların, aslında toplumsal ve siyasi boyutlarının ihmal edildiği gerçeğini dile getirmesi. "Ramazan'da Siyasi Oruç" adlı makale bireysel alana hapsettiğimiz kavram ve ibadetlerin belki de göremediğimiz veya ısrarla vaaz ve hutbelerde görmemizin engellendiği boyutlarını gözler önüne seriyor.

Liste Fiyatı: 6,00
Çevirmen: İslam Özkan
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 2 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islami-harekette-hikmet/2465.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:110566/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner