banner
Dünyada Ali Şeriati

Dünyada Ali Şeriati

"Türkiye'de, İran İslam Devrimi'nden itibaren Ali Şeriati çevirileri, genellikle devrimin hamasi yansımalarıyla bütünlük arzeden bir mantığa sahipti. Şeriati'nin, ne devrime giden yolda yaptığı düşünsel ve pratik katkılar, ne İran ve diğer islam coğrafyalarındaki gençlik üzerindeki etkisi, ne de onun pek çok konuda ileri sürdüğü farklı metodlar, hakettiği oranda inceleme konusu yapılmadı. Şeriati'nin pek çok eseri Türkçe'ye çevrilmesine rağmen, ne yazık ki hakkında ciddi ve doyurucu makaleler kaleme alınmadı.
Elinizdeki bu eser, farklı coğrafyalardaki düşünür ve akademisyenlerin, Şeriati'nin düşüncesi ve eylemi ile ilgili görüşlerini ihtiva etmekte. Hamid Algar'ın deyişiyle, "yüzyılımızın yetiştirdiği pek çok İslam düşünüründen daha fazla incelenmeye layık olan Şeriati"nin, salt toplumbilimci kimliğinden öte, gerçek bir "şahidlik" içeren yaşantısı ile ilgili bilgiler de içeren bu kitap; "sahih din"I arayan ve bu arayışı -yaşamına mal olana dek- hayatın tüm alanlarında sürdüren bir mücadele insanının serüvenini özetlemektedir.

Liste Fiyatı: 8,00
Çevirmen: Yasin Demirkıran
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 376
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 7 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dunyada-ali-seriati/2473.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:110569/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner