banner
Şemsü's-Şümus "Güneşler Güneşi"&Mecd-i Talid Halidiye Risalesi Adab-ı Mürid

Şemsü's-Şümus "Güneşler Güneşi"Mecd-i Talid Halidiye Risalesi Adab-ı Mürid

Tasavvuf; İslâm dininin, insan düşüncesindeki nurlanış, şekilleniş hâlidir. Kaal ilmi değil, HÂL ilmi’dir...
Bu mevzûda bilgi aramak kâfi değildir. Fakat bilgi edinmek de gerçek bir ihtiyaç. Bilhâssa tevhîd yolunda olanlar ve tetebbû yapanlar için, Türk ve İslâm dünyasının kültür donelerini tanımak, bu yolda yazılmış eserleri, varılan netîceleri bilmek, gerçekten çok mühim bir vâkıadır.
Türk milleti, fütûhat ve yüceleşini, siyasî ve askerî dehâsı kadar, TARÎKAT dediğimiz İslâm TASAVVUF-inanç okullarına da geniş şekilde borçludur. Bu bakımdan Türk halkı, herkesten çok tasavvufî eser ve çalışmaları bilmek, tanımak, öğrenmek mecbûriyetindedir. İçinde hissettiği bu zorunluluk okuyucuyu ciddi eserler aramaya ve bulmaya sevkediyor.
Tasavvuf hakkında geniş ve tatmin edici bilgiler veren ve bilhâssa NAKŞİBENDİYE tarîkatının HÂLİDİYE koluna âit inanç ve felsefe sistemini, bütün husûsiyetleri ile açıklayan ve bu mevzûda çok salâhiyettar biri (Seyyid İbrâhim Fasîh Hz.’leri) tarafından yazılmış bulunan MECD-İ TÂLİD, günümüz gençleri için okunması gerekli mühim eserlerden biridir. Bu millî ve dinî ihtiyaç, bendenizi, bu kıymetli eseri Türk kütüphanesine tekrar kazandırmaya, bugünkü dile çevirmeye zorladı.
Bu kıymetli eseri, oldukça uzun ve yorucu bir çalışma sonunda sâdeleştirip muhterem din kardeşlerime sunmak bahtiyarlığına nâil olduğumdan dolayı, Cenâb-ı Hakk’a sonsuz hamd-ü senâlar eder, sâdeleştirmede görülecek hata ve kusurların, okuyucular tarafından görülecek hatâ ve kusurlarıni okuyucular tarafından bağışlanmasını dilerim.
Turgut ULUSOY

Liste Fiyatı: 220,00
Yayın Tarihi: 01.01.1996
ISBN: 9789758833504
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 368
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 14 x 19.5 cm

Bu üründen 118 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
148,50

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 94

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 133,65
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/semsussumus-quotgunesler-gunesiquotmecdi-talid-halidiye-risalesi-adabi-murid/37157.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:170777/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner