banner
Her Yönüyle Kürt Dosyası

Her Yönüyle Kürt Dosyası

“AÇILIM”DAN ÖNCE MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN KİTAP
Bu sıralar bir “açılım”dır gidiyor… Adına ister “Kürt” Açılımı, ister “Demokratik” Açılım, isterse de “Milli Birlik” Açılımı diyelim bu “Açılım”ın merkezinde “Kürt” vardır… İşte bu kitap, açılımı anlamak, ardında yatanı görmek açısından çok önemlidir…
BİR KOZ OLARAK KÜRT MESELESİ
“Kürt kimliği”, “Kürdistan”, “Kürt tarihi”, “Kürtçe” kısaca “Kürt meselesi” yüzyıla yakın bir zaman diliminde siyasî tarihin gündemine getirilmiş ve uluslararası arenada bir “koz” olarak kullanılagelmiştir.
YENİ EMPERYALİST PLANLAR
Günümüz dünyasının önemli bir politik manevrası olan “millî kimlik”, “alt kimlik - üst kimlik ikilemi”, “etnogenez”, “etniciti” vb. kavramlarla hedef alınan toplumların çöker¬tilmesini amaçlayan yeni emperyalist plânların uygulanma alanlarının ortadan kalkması için bu türden çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.
BİR MİLLET YARATMAK(!)
Araştırmamızı yaparken Bir milletin tarihini yok farz etmek, inkâr etmek gibi bir düşüncemiz olmadığı gibi, olmayan bir “millet tarihi” de yaratmaya kalkışmadık.
BİLİMSEL BİR ARAŞTIRMA
Orta-doğu’da çok geniş bir coğrafyada yaşamakta olan “Kürt” adıyla anılan bu insanlara bir millî kimlik empoze etmeden önce kültür yapılarının bilimsel bir gözle incelenmesi gere¬kirdi. İşte bu kitapta “kimlik” meselesini tartış¬maya açarak belki de ilk defa ciddi bir şekilde konuyu gündeme taşıdık.
PKK TERÖRÜ
Bu araştırmayla isyanların büyük bölümünün yabancı devletlerin emperyalist uygulamalarının bir sonucu olduğu da açıkça ortaya çıktı. Özellikle son yirmi yıldır Türkiye’yi meşgul eden “PKK Terörü”nün uluslararası boyutu bu isyanların mahiyetini inkâr edilemez bir biçimde ispatlamıştır.
OBJEKTİF BİR ARAŞTIRMA
Elinizdeki eserle Türkiye’nin öncelikli meselelerinden birisini tahlil etmeye çalıştık. İlmî çizgiden ayrılmamaya, objektif olmaya gayret ettik.

Liste Fiyatı: 27,69
Yayın Tarihi: 16.07.2010
ISBN: 9789944978620
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 800
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 346 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/her-yonuyle-kurt-dosyasi/240445.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:34076/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner