banner
Taberi Tefsiri (9 Cilt Takım) (Şamuha Kağıt)

Taberi Tefsiri (9 Cilt Takım) (Şamuha Kağıt)

Aziz Okuyucu,
 
Allahü Teâlâ’nın insanlara ihsan buyurduğu en son hidâyet kaynağı olan kitap, Kur'an-ı Kerim'dir. Bütün insanlığı saadet ve kurtuluşa erdirecek ahkâm ancak Kur'an'dadır. İnsanlık ne kadar inkişâf etse yine de Kur'an'a muhtaçtır. Çünkü Kur'an, tükenmez bir ilim, irfan, hikmet, hidâyet ve bürhan hazinesidir.
Hiçbir kimse, Kur'an'ın mânâlarının künhüne vâkıf olamaz. Fakat, Kur'an hakikatlerini keşfeden kalpler mânevi zevk ve neşe duyarlar.
İşte bu en mükemmel ve mukaddes bir rehber olan hakîkat kaynağını, insanlığa anlatmak ve Kitabullah'a hizmet etmek isteyenler, yüzlerce tefsir kitabı telif etmişlerdir. Her müfessir, kendi ilmî derecesine göre, Kur'an'ın hakîkatlerine tercüman olduğundan, çeşitli tefsirler vücuda gelmiş, her biri bir feyz kaynağı olmuştur.     
Kur'an-ı Kerim'in en mükemmel tefsiri yine Kur'an'dır. İkinci olarak da Resûlü Ekrem efendimizin hadisleridir. Bu şekilde, âyet ve hadislerle ve sahabenin sözlerine dayanarak yapılan tefsirlere rivâyet tefsiri denir.
Zamanımız âlimlerinden birisi şöyle demiştir: "Bir âlim kendi ilmî derece ve istidâdına göre bir tefsir hazırlar. Bunun takriben 50 yıllık ömrü vardır. Ancak bir tefsir vardır ki hadis, âyet ve sahabe sözleriyle yapılmıştır. Bu tefsirin ömrü kıyamete kadardır. TABERÎ TEFSÎRİ böyle bir tefsirdir. Bunu neşretmek büyük bir hizmettir."
Bu tefsirin yazarı Ebû Cafer Muhammed ibn Cerîr et-Taberî, Hicri 224'te Taberistan'da doğmuş, hicri 310'da Bağdat'ta vefat etmiştir.
İbn-i Cerir, büyük bir âlimdir. Tefsirde, hadiste, fıkıhta, edebiyatta ve tarihte eşsizdir. Hele hele tefsirde emsali yoktur. Bütün İslâm âlimleri bunda ittifak etmişlerdir.
İmam Nevevî (r.a.) diyor ki: "Tefsîr-i Taberi'nin bir misli daha tasnif edilmemiştir. Bu hususta ümmet ittifak etmiştir."
 
İmam Suyûti "Tefsîr-i Taberi, tefsirlerin en celîli, en azîmidir. Kendi vâdisinde sâir tefsirlere fâikdir." demiştir.
Hasılı, Taberi Tefsiri ilmî bir harikadır, bir kaynaktır. Kendisinden önce yazılan bütün rivâyet tefsirlerinden temâyüz etmiştir.
İşte yayınevimiz, böyle bir eseri okuyucusuna arz etmek için karar vermiştir. Daha önce Kur'an Meali ve muhtelif ilmî kitaplar hazırlamış olan, ilmine ve irfanına güvendiğimiz, her ikisi de ilâhiyatçı ve hukukçu olan, Kerim Aytekin ve Hasan Karakaya hocaefendilerle yapılan mutabakat üzerine, yıllar süren azimli bir çalışma neticesinde, 1996 yılında eserin tercümesi Allah'ın inayetiyle tamamlanmıştır.
Böyle mübarek bir eseri, büyük titizlik ve gayretle tercüme eden muhterem mütercimlere teşekkür ediyor, eserde varsa yapılan hatalardan dolayı okuyucularımızın affını istirham ediyoruz. Bize bu eserin neşrini nasib eden Cenab-ı Hakk'a sonsuz hamd ve şükürlerimizi sunuyor, in'âmının devamını niyaz ediyoruz.

Liste Fiyatı: 4.500,00
Yayın Tarihi: 26.04.2021
ISBN: 9789757422556
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 4872
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 17 x 24 cm

Bu üründen 104 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
2.925,00

Bedava Kargo?

SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 2.632,50
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/taberi-tefsiri-9-cilt-takim-samuha-kagit/39476.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11406104/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner