banner
Tevhid Fuzuli

Tevhid Fuzuli

Eski şairlerimiz divanlarının başında Allah’ın varlığını, birliğini, kudretini, esma ve sıfatlarını anlatan manzumelere yer verirlerdi. Fuzûlî de bu geleneğe uymuş, divanının başında bir Tevhid manzumesine yer vermiştir.
Divan şairleri tarafından beğenilen ve nazireleri yazılan Tevhid, şairin zamanında geçerli olan tefsir, hadis, kelam, fıkıh gibi dinî; mantık, felsefe ve tıp gibi müspet ilimlere olan vukufunu göstermesi bakımından çok önemli bir eserdir. Fuzûlî, bu eserinde öğretici kuruluğa düşmeden estetik bir kurgu içinde hazmettiği bilgileri şiire dönüştürme başarısını göstermiştir.
Bu kitapta, şairin bu ünlü eseri günümüz okuyucusunun istifadesine sunulmuştur. Osmanlı Türkçesi öğrenenlere bir kolaylık olması için metnin eski harflerle yazılmış biçimi de eklenmiştir.
Bu çalışmada, Tevhid’e dikkatleri çekerek Fuzûlî’nin, şairliği yanında ilmî yönü de hatırlatılmış, şiirinin anlaşılması amaçlanmıştır.

Liste Fiyatı: 6,48
Yayın Tarihi: 16.09.2010
ISBN: 9789752698277
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 96
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 136 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tevhid-fuzuli/242654.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:289474/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner