banner
Müfredat / Kur'an Kavramları Sözlüğü (şamuha)

Müfredat / Kur'an Kavramları Sözlüğü (şamuha)

Müfredât, tefsir disiplini içinde değerlendirilen bir Kur’an kavramları çalışmasıdır. Bu alanda yapılan çalışmaların en değerlisi ve en rağbet görenidir. Bunun pek çok sebebi vardır:
En başta geleni, Kur’an kavramlarını büyük bir vukufiyet ve titizlikle ele almış olmasıdır. Bir diğer özelliği de Kur’an kavramlarını tüketmeden Kur’an’a hizmet etmeyi bir şeref bilmesidir. Onun için kullandığı üslup ve ifade tarzı genelde içli, duyarlı ve bilinçlidir.
Rağıb el-İsfahanî Müfredât’ta maddelerin önce hakikî manalarını, ardından türetilen kelimeleri ele almıştır. Maddenin mecazî manalarını belirtip hakikî anlamla ne ölçüde bağlantılı olduklarını açıklamıştır. Her kavramı işlerken önce Kur’an ayetlerini vermiş, ardından hadislere geçmiş, sonra da Arapların deyim, atasözü ve şiirlerini sıra ile vermiştir.

Ele alınan kavramın manasını ortaya koymak için birçok ayeti delil getirirken değişik kıraatlere de değinmiştir. Çoğu zaman Kur’an’ı, Kur’an ve Sünnet ile, ardından sahabe ve tabiin’in görüşleriyle açıklamıştır. Sonra da bilgelerin Şerîat ile bağdaşan görüşlerini sergilemiştir.

Prof. Dr. Abdulbaki Güneş ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yolcu’nun titiz ve özenli tercümesiyle hazırlanan Müfredât, kütüphanelerin ve Kur’an sevdalılarının başucu kaynağıdır.

Liste Fiyatı: 60,19
Çevirmen: Doç. Dr. Mehmet Yolcu
Çevirmen: Doç. Dr. Abdulbaki Güneş
Yayın Tarihi: 01.08.2010
ISBN: 9786353359002
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 1216
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 17 x 25 cm

Bu üründen 524 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/mufredat-kuran-kavramlari-sozlugu-samuha/244162.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:67204/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner