banner
Siyonizm ve Türkiye / 8-E-23

Siyonizm ve Türkiye / 8-E-23

Elinizdeki kitap;
Ömrünü; dünyanın birçok ülkesine dağılmış ve yurt özlemi içinde yaşayan Yahudileri Arz-ı Mevlud kabul ettikleri Filistin’de bir Yahudi Devleti kurulması ülküsüne adayan Politik Siyonizmin kurucusu Dr. Theodor Herzl’in, Sayın Yaşar Kutluay tarafından yorumlanmış anılardır.

Dr. Herzl bir Yahudi Devleti’nin mutlaka kurulması davasına öylesine inançla bağlanmıştır ki, bu uğurda Sultan Abdülhamit’in en yakınındaki Paşaları davasına hizmet etmeleri içi paraya boğar, sarayı adeta rüşvetle satın alır. Dünya kamuoyunu harekete geçirir ve zengin yahudileri bu hayalin gerçekleşmesi için seferber eder. Profesör Vambery’yi Sultan ile görüşmeler ayarlaması ve istikbaldeki Yahudi Devleti için aracı yapar. Ancak Herzl’in bütün çabalarına rağmen Sultan Abdülhamit’in Filistin’de bir Yahudi devleti’nin kurulmasına rıza göstermemesi üzerine yine de ümidini kaybetmeyen Herzl bu defa Osmanlı’nın bir an önce yıkılmasını hedefler. Bu uğurda Avrupa’daki Yahudi basınını Türkiye’nin aleyhine çevirir. Dış borçlardan dolayı kıvranan Osmanlı’nın küllerinin arasından bir Yahudi devleti’nin çıkacağına inanan Dr. Herzl, 1900 Başarında gelecek elli yılda İsrail’in kuruluş haberini tüm dünyaya duyurması, Dr. Herzl’in ne denli ileri görüşlü olduğunu ortaya koyuyordu.

Yazarın hayatını ortaya koyarak çevirdiği bu kitap; layıkıyla okunup, anlaşıldığı taktirde, ülkemizin bugünkü durumu ve Siyonizm’in gerçek hedefi çok daha iyi anlaşılacaktır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 799,00
Yayın Tarihi: 07.06.2017
ISBN: 9786055642174
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 347
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 1.472 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
798,98

Bedava Kargo?

Genellikle 5-7 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 40

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 719,08
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/siyonizm-ve-turkiye-8e23/244317.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11837494/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner