banner
Müslüman Kardeşler'den Yeni Osmanlılar'a İslamcılık

Müslüman Kardeşler'den Yeni Osmanlılar'a İslamcılık

Selin Çağlayan, bu kitabında, İslam’ın siyasi bir ideolojye -İslamcılığa- dönüşmesini, İslam ve İslamcılık arasındaki farkı, İslamcılığın önderlerinin hayatları yaşadıkları tarihsel ve siyasal koşulların düşüncelerine etkilerine ilişkin yaklaşımları titizlikle aktarıyor.

Çağlayan, bu süreçte küresel güçlerin oynadığı rol konusundaki iddialara da yer vererek İslamcılığın Batılı kökenleri gibi Türkiye'de üzerinde çok durulmayan bir konuyu tartışmaya açıyor. “Küreselleşme nedir? Batılı köklere sahip İslamcılık, küresel güçler arasındaki mücadelede her iki tarafça da gerektikçe kullanılan -diğer ideolojiler gibi- bir piyon mudur? Öyleyse bu güçler kimdir ve aralarındaki kavganın niteliği nedir?” gibi sorulara cevap ararken, bir yandan da önermelerde bulunup onlara kanıt arama yoluna gidiyor.

İslamcılığın geleceğine ilişkin senaryolara da yer veren yazar, kitabın İslamcılık konusundaki klişeleri mutlak doğrular olarak kabul eden “laik” kesimin büyük çoğunluğunun yanı sıra kendilerini şu ya da bu nedenle “İslamcı” olarak niteleyen pek çok kişi için de aydınlatıcı olması umudunu taşıyor.

Liste Fiyatı: 14,00
Yayın Tarihi: 10.03.2011
ISBN: 9789755336671
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 416
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 228 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/musluman-kardeslerden-yeni-osmanlilara-islamcilik/245034.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:192671/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner