banner
Kanuninin Tarihçisinden Muhteşem Çağ ve Kanuni Sultan Süleyman

Kanuninin Tarihçisinden Muhteşem Çağ ve Kanuni Sultan Süleyman

Celâlzâde Mustafa Bey, Kanunî Süleyman’ın sarayında uzun müddet nişancılık görevinde bulunmuş, onun ve vezirlerinin çıktıkları seferlerin hepsine katılmış, gördüklerini ve yaşadıklarını da hazırladığımız bu eserinde kaleme almıştır.

Yazar, dönemin devlet teşkilatından, idare ve imar faaliyetlerinden çok detaylı bir şekilde bahsetmektedir. Kanunî zamanında ve kısmen de bu zamanın bazı hâdiseleri ile münasebeti olan Yavuz devrinde, ele geçirilen ülke ve şehirlere; ayrıca Sultan Süleyman’ın meydana getirdiği şaheserlere dair birçok bilgi vermiştir.

Özellikle, Yavuz Sultan Selim döneminde vuku bulan Çaldıran Savaşı sonucu gerilen ve Kanunî Sultan Süleyman devrinde de devam eden Osmanlı-Safevî ilişkileri hakkında tarihe tanıklık eden bu kitap, “Muhteşem Çağ” olarak da adlandırılan Kanunî Dönemi’nde yaşanan olayları birinci ağızdan anlatması bakımından çok önemli bir vesika özelliği de taşımaktadır.

Liste Fiyatı: 90,00
Yayın Tarihi: 27.01.2011
ISBN: 9789944300599
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 376
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 452 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kanuninin-tarihcisinden-muhtesem-cag-ve-kanuni-sultan-suleyman/249617.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:128658/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner