banner
Din

Din

Hegel’in, kendi çağındaki temel duygunun “Tanrı öldü” biçiminde ifade edildiğini yazmasından bu yana zaman çok değişti kuşkusuz. Ama “bizim” zamanımız (tıpkı Hegel’in zamanı gibi, İsa’nın doğumuyla başlayan zamanımız) çok mu farklı? Peki haksız olarak “dinin yeniden doğuşu” denen olgu “Tanrı’nın ölümü”nden başka bir şey midir? Kuşkusuz bugün herkes gibi biz de kendimize bu soruyu sormuş, bu soruyu bizimle işbirliğine davet ettiğimiz dost ve meslektaşlarımızın önüne koymuştuk.
Zamanın ruhu Kutsal Ruh olmadığına göre, meslektaşlarımızdan “din konusunda” denemeler yazmasını istemek hiç oolmadığı kadar sorunlu bir girişimdi. Bu nedenle bir seminer düzenledik ; bu seminer Istitito per gli studi filosofici’nin (İtalya Felsefe Araştırmaları Enstitüsü) cömertliği sayesinde Capri’de yapıldı. Kitapta yer alan denemeler ve özellikle de Jacques Derrida’nın denemesi, 28 Şubat – 1 Mart 1994 tarihlerinde yapılan bu toplantıya göndermede bulunmaktadır.

Liste Fiyatı: 35,00
Yayın Tarihi: 22.03.2011
ISBN: 9789752984356
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 194
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 265 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/din/252691.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:16143/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner