banner
İttihat ve Terakki

İttihat ve Terakki

Bu kitapta; gizemini günümüzde de koruyan İttihat ve Terakki’yi ortaya çıkaran siyasal zemin, sosyal çevre, konjoktürel olaylar, ulusal/uluslararası sorunlar, legal/illegal yapılanmalar ve bireysel etkenler, kaynak niteliğindeki ‘özgün’ yayınlara dayandırılarak irdeleniyor.
Yasal/yasadışı yayınların önemli kısmını Kahire’den Selanik’e kadar uzanan ve çeşitli merkezlerde Arap harfleri ile basılmış olan kitapçık teşkil ediyor.
Tarih ve siyaset sahnesine ‘Cemiyet-i Hafiye’ adıyla çıkan ve 24 Temmuz 1908 İnkılâbı ile Osmanlı İmparatorluğu’nda ‘anayasal düzeni’ tesis eden İttihat ve Terakki anlatılırken II. Meşrutiyet’in, I. Meşrutiyet’e dayanan köklerine de ışık tutuluyor.
Sultan’a yapılan ‘askerî darbe’, Abdülaziz’in esrarengiz ölümü, Midhat Paşa Olayı, İngiltere faktörü, Fransa’nın ihaneti, ‘Çadır Mahkemesi’, Taif Cinayeti, Cemiyet-i Hafiye’nin kuruluşu, gizli nizamnâme, fedaî teşkilatı, Atıf Bey ve ‘Şemo Suikastı’, istibdat, sürgün, Fedâkârân-ı Millet, Celal Nuri Bey’in Muhtırası ve Sabahattincilerin darbe girişimi…
MURAT ÇULCU, karanlık bir dönemi okura tüm ayrıntılarıyla hissettiriyor. Adeta yeniden yaşatıyor…

Liste Fiyatı: 32,41
Yayın Tarihi: 14.04.2011
ISBN: 9789753902779
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 368
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 140 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ittihat-ve-terakki/253449.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:196415/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner