banner
40 Hadis Tercümesi

40 Hadis Tercümesi

Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi ve Selem’in hadisleri, İslam dininin Kur’an’dan sonra ikinci kaynağıdır. Nitekim, Kur’an’ın emir ve yasaklarını en iyi açıklayan şüphesiz ki Peygamberimiz (s.a.v.) yani hadis-i şeriflerdir. Ayrıca, yaratılanların efendisi sevgili Peygamberimiz’in inanç, ibadet ve ahlak konularında verdiği bilgi, emir ve tavsiyelerini öğrenip başkalarına öğretmek de bir Müslüman için en büyük zevk ve büyük bir ibadettir.
Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde, “Kim 40 hadisi bir araya getirirse onun için af ve mağfiret vardır,” başka bir hadis-i şeriflerinde ise, “Ümmetim için dini meselelere dair kırk hadis hıfzedeni Allahü Teala fakihler ve alimler topluluğu içinde haşreder” buyurmuştur.
İslam alimleri, bu iki hadis-i şerifteki müjdenin şuurunda oldukları için bir çok 40 hadis kitapları yazmışlardır. Öyle ki, 40 hadislerle Müslümanlara hizmet etmek ve Peygamberimiz’in şefaatına nail olmak için –başka dilleri bir tarafa bırakalım- sadece Arapçada 250’den fazla 40 Hadis vücuda getirilmiştir.
Muhammed bin Ebibekr’in elinizdeki bu 40 Hadis’inin kaleme alınış sebebi de yukarıda zikrettiğimiz hadis-i şeriflerdeki müjdeye kavuşmak ümididir.40 tane hadisin bir araya getirildiği bu eserde, hadis-i şeriflerin sadece manalarını değil, açıklamalarını ve onlarla ilgili mühim ve enteresan hadiseleri de bulacaksınız…

Liste Fiyatı: 40,00
Yayın Tarihi: 01.01.2010
ISBN: 9786054184514
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 305
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 14 x 20 cm

Bu üründen 72 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/40-hadis-tercumesi/254401.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:196960/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner