banner
Tarih Eğitimi Makale ve Bildiriler

Tarih Eğitimi Makale ve Bildiriler

Geçmişte tarih öğretmenliği yapmış, bizzat işin mutfağından gelen bir akademisyen olarak tarih eğitiminin öneminin henüz anlaşılmadığı bir dönemde tarih eğitimi çalışmalarına yöneldim. Gittiğim Avrupa ülkelerinde bu konuda çok geniş bir literatürün olduğunu fark ettim. Burun için tarih alanındaki doktoramdan sonra, öğretmenlik formasyon sertifikamı bir tarafa bırakarak, eğitim bilim ile ilgili çalışmaları yeni baştan okumaya ve ilgili yayınları takip etmeye çalıştım. Bu arada eğitim bilimci arkadaşlarımdan çok şey öğrendim. 15 yıldır tarih eğitiminin meseleleri üzerine makaleler ve bildiriler yazmaktayım.

Tabir yerinde ise adeta iki karpuzu bir koltukta taşımaya çalıştım. Kimi çalışmalar, bu alanda kuramsal bir alt yapı oluşturmak ve araştırmalar için bir düşünce zemini hazırlamak için yapıldı, Önemli bir kısmı derlemenin ötesinde özgün bilimsel araştırma niteliğindedir. Bu çalışmaların gerçekleşmesinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimin özellikle Yard. Doç. Dr. Bahri ATA, Dr. Hüseyin KOKSAL, Dr. Ahmet Sait CANDAN ve Dr. Gülin KARABAĞ`ın katkısını yadsıyamam. Zaman içinde makale ve bildirilerim kütüphanelerin tozlu rafları arasında kaldı. Öğrencilerim de çalışmalarımı kütüphanelerde bulmakta zorlanıyordu. Son yıllarda Gazi Üniversitesindeki öğrencilerime bu çalışmaların toplu fotokopisini veriyordum. Gazi Kitabevi çalışmalarımı bir kitap olarak yayımlamayı teklif ettiğinde çok memnun oldum. Çünkü bu şekilde bu konularla ilgilenen daha fazla kişiye ulaşabilecekti.

Liste Fiyatı: 15,74
ISBN: 9789756009499
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 206
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 71 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 13,94
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tarih-egitimi-makale-ve-bildiriler/256014.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:177709/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner