banner
Vedalardan Tractatus'a Dünya Felsefe Tarihi

Vedalardan Tractatus'a Dünya Felsefe Tarihi

Hans Joachim Störig bu önemli kitabında bize felsefenin öyküsünü anlatıyor. “İnsanın varoluşun sırlarını, gerek etrafındaki dış dünyanın, gerekse kendi iç dünyasının sırlarını, düşünme aracılığıyla çözme gayreti olarak felsefe tüm mevcut yazılı kaynaklardan daha eskidir,” diyor Störig.
Yazılı kaynaklara bakacak olursak, felsefenin öyküsü Hindistan’da başlıyor, Çin’e, Eski Yunan’a, Ortadoğu’ya ve günümüzde artık sadece bir coğrafi konum olmaktan çıkıp etkisini tüm dünya sathına yaymış olan Avrupa’ya dek uzanıyor.
Felsefenin öyküsünü dinlerken Mahavira, Konfüçyüs, Sokrates, Kant, Rousseau, Marx, Wittgenstein, Popper gibi filozofların öğretileri ve Vedalardan Tractatus’a pek çok önemli eserin içeriği hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
Filozofların ne yapmaya çalıştığını anlamanın en güzel yolu, yazara göre, felsefeye Kant’ın gözlükleriyle bakmak ve onun sorduğu soruları sormaktır: Ne bilebiliriz? Neye inanabiliriz? Ne yapmalıyız?
Störig’in özellikle felsefe konusunda “uzman olmayan” okura yönelik olarak, basit ve anlaşılır bir dille kaleme aldığı bu kitapta, pek çok filozofun bu sorulara ne yanıtlar verdiğini öğreneceksiniz

Liste Fiyatı: 60,00
Çevirmen: Nilüfer Epçeli
Yayın Tarihi: 08.07.2013
Orijinal Adı: Kleine Weltgeschichte der Philosopie
ISBN: 9786050200232
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 744
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 371 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/vedalardan-tractatusa-dunya-felsefe-tarihi/256288.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:201604/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner