banner
Vadeli İşlem Piyasalarına Giriş

Vadeli İşlem Piyasalarına Giriş

Mali riski yönetme,teknik ifadeyle ‘hadge etme’ konusunda fazlaca gayret göstermeyen şirketler uluslar arası rekabet şanslarının giderek azaldığını fark etmişler ve bu doğrultuda gündeme gelen risk yönetim araçlarından zamanla daha yoğun şekilde faydalanmaya yönelmişlerdir.Bu doğrultuda gündeme gelen risk yönetim araçlarının en önemlileri kuşkusuz: ‘finansal türevler’ dir.
Finansal türevler,faiz fazi taşıyan menkul değerlere,dövize,hisse senedi,borsa endeksi ve benzer endekslere dayalı ürünlerdir: bunların başlıcaları vadeli işlem sözleşmeleri (futures) opsiyon ve swap teknikleri olarak sıralanabilir.Vadeli piyasalar,spot piyasalardan farklı olarak bir malın veya finansal ürün(faiz,döviz,hisse senedi vb.)önceden belirlenen gelecek bir tarihte alınması ve satılması üzerine kurulmuştur.Bu alım ve satımlar bir sözleşme yapmak suretiyle gerçekleştirilirler. Bunlar sırasıyla: forwards,futuresve options sözleşmeleridir.

Liste Fiyatı: 12,96
Yayın Tarihi: 09.06.2011
ISBN: 9786058868359
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 250
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 28 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/vadeli-islem-piyasalarina-giris/257014.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:293272/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner