banner
Güncel Fransızca Türkçe Büyük Sözlük

Güncel Fransızca Türkçe Büyük Sözlük

Doğan Yurdakul’un yıllar süren bir çalışma sonucu ortaya koyduğu Büyük Fransızca-Türkçe Sözlük, anlam, karşılık ve örneklendirme yönünden Fransızca ve Türkçedeki belli başlı bütün sözlükler taranarak hazırlanmıştır. Sözlük, başvuranı, kelimenin cinsi, dilbilgisel işlevi ve köken dili gibi birçok açıdan bilgilendirmektedir. Yazılışları aynı olup anlamları farklı olan sözcüklerin birbirinden rakamlarla ayrıldığı bu sözlükte, hukuk, siyaset, ekonomi, tıp, felsefe ve edebiyat başta olmak üzere, tüm bilim ve sanat dallarına özgü sözcük ve terimlerin Türkçe karşılıkları aydınlatıcı ve özenle seçilmiş örneklerle verilmiştir.
Günümüzde dinamik yaşamın içinde üretilen kavramlar, değişik zaman dilimlerinde, farklı bilgi, kültür ve eğilime sahip insanlar tarafından farklı anlamlar yüklenerek kullanılmakta ve sürekli bir değişime uğrayarak anlamca genişlemektedir. Fransızca deyim ve atasözlerinin Türkçe karşılıklarının da yer aldığı Büyük Fransızca Türkçe Sözlük, içerdiği sözcük sayısındaki genişliğin yanı sıra sözcüğün az veya sık kullanılır, güncel veya eski, argo, mecazi veya alaycı olduğuna ilişkin birçok ayrıntıya yer vermesi bakımından Türkiye’de ilk ve tektir. Kavram ayırt etmedeki ihtiyaçları karşılayan tırnak, çift tırnak, parantez, yıldız gibi uyarıcıların yanı sıra ilgili yerlerde, başvuranın dikkatini çekmek ve algılamasını kolaylaştırmak amacıyla renkli, kalın ve italik karakterlerin kullanıldığı bu sözlük, modern tasarımı ve işlevselliğiyle de yenilikçi bir anlayışın ürünü olduğunu kanıtlamaktadır.

Liste Fiyatı: 125,00
Yayın Tarihi: 13.07.2011
ISBN: 9789759114619
Dil: TÜRKÇE,FRANSIZCA
Sayfa Sayısı: 1712
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 43 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 102,38
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/guncel-fransizca-turkce-buyuk-sozluk/258358.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:14562/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner