banner
Türkiye'de Militarist Devlet Söylemi

Türkiye'de Militarist Devlet Söylemi

Bu çalışma Türkiye’de 1960-1983 arası dönemi ele almaktadır ve devlet söylemini bütünüyle kat eden militarist dil çalışmanın temel meselesidir. Söz konusu dilin nasıl işlediği, hangi kurumları ürettiği, kendisine yönelik itirazları nasıl susturduğu, politik, entelektüel ve ekonomik onayı nasıl sağladığı sorularını başlangıç noktası olarak alır. Çalışmanın temel iddiası tarihin bu aralığında militarist dilin Türkiye’de devlet söyleminin ta kendisi olduğudur. Tam da bu nedenle söz konusu tarihsel aralık kendi içinde bir bütünlük arz eder ve devlet söylemi bağlamında diğer zaman dilimlerinden ayrılır.
Kitap militarist dilin devlet söylemi noktasında hâkim pozisyonunu kaybettiği bir zamanda yazılmıştır. Bu yönüyle çok fazla yeni ve altüst edici şeyler söylemekten uzaktır. Dolayısıyla çalışma 1980’lerin ortalarından itibaren Türkiye’de militarist söylem ve pratikleri eleştiren bir yazının uzantısı olarak görülmelidir. Bu yazından ayrıldığı nokta ise Cumhuriyet tarihinde hâkim militarist dilin geçerli olduğu ve kendisine yönelik hiçbir itirazın geliştirilmediği tarihsel bir aralıktan bahsediyor olmasıdır.

Liste Fiyatı: 112,00
Yayın Tarihi: 19.09.2011
ISBN: 9789759000240
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 168
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 21 cm

Bu üründen 102 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 70,84
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkiyede-militarist-devlet-soylemi/260938.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:208690/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner